Natuurgeneeskunde

NATUURGENEESKUNDE

De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.


Ons zelfgenezend vermogen is het sterkst als er sprake is van evenwicht tussen lichaam geest en ziel. Dit evenwicht is persoonlijk, iedereen moet zelf uitvinden wat de juiste balans is voor hem of haar en dat hangt weer samen met je persoonlijkheid en omgevingsfactoren. Het zelfgenezend vermogen ondersteun je met onder ander gezonde voeding, beweging en balans tussen inspanning en ontspanning.


Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de oorzaak van ziekten gezien als een groep factoren die de gezonde balans in het lichaam verstoren. Deze factoren kunnen onder andere stress, te weinig rust, slechte voeding en vaak ook een ophoping van afvalstoffen. Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam deze verstoring op te ruimen of als een aanpassing om minder last te hebben van verstorende factoren


Signalen

Fysieke en emotionele klachten ervaren we dus vaak als vervelend en je hebt ze liever niet. Maar ze zijn nog iets: signalen.

Signalen van je lichaam en geest die vragen om aandacht.

Geef je ze die aandacht, dan leer je jezelf beter kennen.

Leer je jezelf beter kennen, dan ga je je ook beter voelen.BEWUSTZIJN

Onze dagelijkse gedachten, gevoelens, ervaringen en overtuigingen hebben een directe connectie/verbinding met ons fysieke lichaam. We staan er niet bij stil dat alle emoties en ervaringen worden opgeslagen in ons lichaam, als op de harde schrijf van onze computer.


Volgens arts en schrijver Deepak Chopra is je lichaam zich van elke gedachte bewust. Iedere cel is op de hoogte van je diepste overtuigingen. Hij schreef ook:"Alles wat opgekropt is is gestolde energie."

Onopgeloste emoties, negatieve gedachten geven blokkades in ons lichaam die vervolgens het imuunsysteem verzwakken, zo worden we ziek.


Ook Dr. Bruce Lipton deed uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Daaruit bleek dat het niet de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden aan- en uitgezet door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen en onze gedachten en overtuigingen. Lipton toont aan dat onze overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteiten op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen.


In mijn praktijk help ik jouw graag om bewust te worden van jouw belemmerende gedachten en gevoelens. Ik help je de oude belemmerende patronen, die jouw fysieke en emotionele gezondheid in de weg staan los te laten. Zodat je je fysiek als emotioneel en spiritueel gezonder gaat voelen.

Copyright © All Rights Reserved